• Kandidaten inburgering gezocht•Vredeseilanden voert campagne•Workshop ‘motiveren en begeleiden van vrijwilligers’•Infonamiddag over Vrijetijdspas•Kerstboomverbranding in Larum

Kandidaten inburgering gezocht
De diversiteitsdienst is op zoek naar kandidaten die zich willen engageren voor het project ‘Samen inburgeren’. Binnen dit project worden duo's gevormd die minstens elke twee weken afspreken om activiteiten te ondernemen die ze zelf leuk vinden. Zowel inburgeraars als inburgeringscoaches kunnen hun kandidatuur indienen.
 
Een inburgeraar is iemand die nog maar een beetje Nederlands praat en meer mensen, diensten en plaatsen in Geel wil leren kennen. Een inburgeringscoach is thuis in de Geelse samenleving en spreekt goed Nederlands. Zo ondersteunt de coach de inburgeraar om zich sneller en beter thuis te voelen in de nieuwe omgeving. Dit project gaat verder dan de verplichte cursus inburgering die nieuwkomers moeten volgen. Doordat de coach iemand leert kennen met een andere achtergrond, leren beide partijen van elkaar terwijl ze samen cultuur beleven, shoppen, een wandeling maken of een gezellig terrasje doen. De duo's worden aan elkaar gekoppeld op basis van hun interesses.
 
Zowel kandidaat inburgeraars als kandidaat coaches kunnen telefonisch of via mail inschrijven. Langskomen bij de onthaalbalie van het stadhuis kan ook. De onthaaldienst noteert je gegevens en nodigt je uit voor een gesprek waarbij je voorkeuren en interesses besproken worden zodat je met de juiste partner een duo kunt vormen.
 
 
Vredeseilanden voert campagne
Op 13, 14 en 15 januari gaan voor de 31e keer vrijwilligers de straat op om geld in te zamelen voor Vredeseilanden. Aan de verschillende warenhuizen verkopen ze gadgets waarvan de opbrengst naar Vredeseilanden gaat. Zo ondersteunen ze boerenfamilies in Afrika, Azië en Latijns-Amerika om genoeg voedsel te produceren en er een waardig inkomen aan over te houden.

‘Boeren verdienen meer.’ Voor Vredeseilanden zijn die drie woorden tegelijk een vaststelling en een streefdoel. Vredeseilanden wil boerenfamilies aan een leefbaar inkomen helpen. Specifieke doelgroep dit jaar zijn de rijstboeren in Benin. Wil jij ook je steentje bijdragen? Of zie je het zitten om enkele uurtjes als verkoper de straat op te trekken? Aarzel dan niet en contacteer het Vredeseilandencomité Geel. Wil je meer weten over de campagne van dit jaar, surf dan naar http://www.vredeseilanden.be.
 
 
Workshop ‘motiveren en begeleiden van vrijwilligers’
Op zaterdag 14 januari kunnen bestuursleden van verenigingen van 9.30u tot 16u deelnemen aan de workshop ‘motiveren en begeleiden van vrijwilligers’. Wil je werk maken van gemotiveerde vrijwilligers. Wil je de vrijwilligers die je in je vereniging hebt, enthousiast houden? Wat is jouw rol? Hoe ga je met je vrijwilligers om? Waarom komen ze? Waarom blijven ze? Waarover klagen ze en waarom stoppen ze? Hoe kan je door een effectieve begeleiding inspelen op de behoefte en motivatie van vrijwilligers? De workshop wordt georganiseerd i.s.m. Vormingsplus Kempen. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan via de cultuurdienst met vermelding van de naam van de cursus en je telefoonnummer.
 
 
Infonamiddag over Vrijetijdspas
Op woensdag 18 januari kan je om 13.30u in dienstencentrum Luysterbos terecht voor meer info over de stedelijke Vrijetijdspas. Je krijgt een duidelijke uitleg over de voorwaarden, het gebruik en de evenementen waar de vrijetijdspas van toepassing is.
 
 
Kerstboomverbranding in Larum
Zaterdag 14 januari organiseert de stedelijke basisschool in Larum een gezellige kerstboomverbranding. Vanaf 18u kan je achteraan de school genieten van allerlei lekkers, samen met ouders, kinderen en sympathisanten.